tisdag 6 december 2016

Kokböcker

Så var det tisdag. Tänkte ge er ett julklappstips.
Kokböcker från Arla köket. Det finns en bok för varje årstid.
Enkla recept och fina bilder.
En present att ge till någon som gillar att laga mat, eller bara hitta lite ny inspiration, till sonen/dottern som ska flytta hemifrån.





Här ser du en enkel kycklinggryta med saffran och apelsin. 
En snabb middag.
Servera gärna med kokt ris, potatis eller klyftpotatis.

SAFFRANSKYCKLING MED APELSIN (4 PORT.)

1/2 purjolök
500 g kycklingfilé
Smör/olja att steka i
2 dl grädde
1 dl kycklingbuljong (vatten + fond/tärning)
1/2 pkt saffran, 1/4 g
(Maizena ljus redning)
1/2 apelsin
Salt, peppar
Strimla purjolöken och kycklingen. Fräs löken mjuk innan du tillsätter kycklingen och låter den fräsa med några minuter. Häll på grädde, buljong och saffran. Låt koka utan lock ca 5 min, kontrollera att kycklingen är färdig. Vill du ha en tjockare sås, red av med lite Maizena. Ta av från värmen och tillsätt rivet skal och saft av apelsinen. Smaka av.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar