tisdag 20 december 2016

Drömrulltårta och Mozartkulor

Receptet gäller för 15 bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl potatismjöl  
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver                
                                                                     
  • Sätt ugnen på 225º. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner potatismjöl blandat med kakao och bakpulver. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan bakats på. Låt kallna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. 
    Rör ner äggulan. Bred krämen på kakan och rulla ihop. Förvara i kyl.
Smörkräm
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

  • Sätt ugnen på 225º. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner potatismjöl blandat med kakao och bakpulver. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan bakats på. Låt kallna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Rör ner äggulan. Bred krämen på kakan och rulla ihop. Förvara i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar