Lite hemlagat godis måste man ha till jul dessa Mozartkulor är helt gudomliga.
Bakade lite olika sorter häromdagen när jag var ledig.
Recept på Mozartkulor
Receptet gäller för 25 st
- 250 g nougat
- 400 g mandelmassa
- 2 msk konjak eller koncentrera äppeljuice
- 300 g mörk/ mjölkchoklad
Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor. Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice. Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor. Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite. Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.
Ischoklad måste finnas på godisbordet
Knäck är också gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar