lördag 3 december 2016

Julgodis

Lite hemlagat godis måste man ha till jul dessa Mozartkulor är helt gudomliga.
Bakade lite olika sorter häromdagen när jag var ledig.
Recept på Mozartkulor
Receptet gäller för 25 st
  • 250 g nougat
  • 400 g mandelmassa
  • 2 msk konjak eller koncentrera äppeljuice
  • 300 g mörk/ mjölkchoklad
Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor. Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice. Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor. Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite. Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.

Ischoklad måste finnas på godisbordet

Knäck är också gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar