tisdag 24 oktober 2017

Mobergs lasange


I helgen när vi hade lite födelsedagsfirande hemma bjöd vi på denna goda lasagne. Servera med gott bröd och en sallad till. Supergod blev den.


Lasagne a la Morberg

Per Morbergs recept på lasagne, underbart gott! (kommer från recept.nu)
Ingredienser:
500 g nötfärs
100 g färska champinjoner
140 g bacon
400 g passerade tomater
1 dl tomatpuré
4 klyftor vitlök
smör att steka i
salt, peppar
100 g riven ost (t.ex. prästost)
ca 10 lasagneplattor
Bechamelsås:
4 dl mjölk
1.5 dl grädde
75 g smör
3/4 dl vetemjöl
muskotnöt, salt, peppar

Gör så här:
Skär baconen och champinjonerna fint. Fräs köttfärsen i en stor stekpanna. Bryn baconen, champinjonerna samt pressad vitlök i en annan panna. Blanda i baconröran i köttfärsen och rör ner tomatpurén. Häll på de passerade tomaterna och salta, peppra. Låt allt puttra 30-40 min.

Under tiden gör du Bechamelsåsen:
Värm mjölk+grädde i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet och vispa samtidigt (så mjölet löser sig). Häll på ca hälften av mjölkblandningen och rör om ordentligt. Tillsätt resten och rör ihop. Låt småkoka/sjuda ca 5 min. Krydda med salt, peppar och muskotnöt.

Ta en djup ugnsform och lägg ett lager med lasagneplattor i botten, varva sedan med bechamelsås, lite ost och köttfärs. Sedan nytt lager (blir 3-4 lager) Avsluta med köttfärs, bechamel och ost. Sätt in i ugnen på 200 grader, ca 20-30 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar