Du behöver
- 100 gram smörmjukt
- 3 deciliter strösocker
- 1 matsked vaniljsocker
- 1 deciliter rapsoljarumstempererad
- 4 deciliter vetemjöl
- 0.5 gram saffranstött
- 1 tesked apelsinskalrivet
- 1 tesked hjorthornssalt
Ugn: 150°
Gör så här:
Rör smör, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt oljan.
Blanda vetemjöl, saffran, apelsinskal och hjorthornssalt, och blanda ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 4 bitar och rulla ut till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 delar. Rulla varje del till en liten boll och lägg på plåt en med bakplåtspapper. Lägg inte bollarna för tätt – kakorna flyter ut under gräddningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar