måndag 14 november 2016

Saffransdrömmar

Du behöver

  • 100 gram smörmjukt
  • 3 deciliter strösocker
  • 1 matsked vaniljsocker
  • 1 deciliter rapsoljarumstempererad
  • 4 deciliter vetemjöl
  • 0.5 gram saffranstött
  • 1 tesked apelsinskalrivet
  • 1 tesked hjorthornssalt
  • Ugn: 150°

Gör så här:

Rör smör, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt oljan.

Blanda vetemjöl, saffran, apelsinskal och hjorthornssalt, och blanda ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 4 bitar och rulla ut till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 delar. Rulla varje del till en liten boll och lägg på plåt en med bakplåtspapper. Lägg inte bollarna för tätt – kakorna flyter ut under gräddningen.

Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara i tät burk





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar