tisdag 10 januari 2017

Dajmsnittar

Fick lust att baka idag när jag kom hem. Dessa är supergoda. Pröva.
Ingridienser:
200 g smör
2 dl strösocker
1/2 dl sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 st dubbeldajm

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker och sirap i en bunken
  • 2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smörblandningen.
  • 3. Finhacka en av dajmbitarna och arbeta in även den i degen.
  • 4. Forma degen till 4 rullar, lika långa som plåten. 
  • Lägg bakpapper på två plåtar och placera två rullar på varje.
  • Platta dem till längder. 
  • 5. Hacka den kvarvarande dajmbiten och strö över längderna.
  • 6. Grädda längderna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Skär dem i bitar medan de ännu är varma.Låt svalna.


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar