Ingridienser:
200 g smör
2 dl strösocker
1/2 dl sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 st dubbeldajm
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker och sirap i en bunken
- 2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smörblandningen.
- 3. Finhacka en av dajmbitarna och arbeta in även den i degen.
- 4. Forma degen till 4 rullar, lika långa som plåten.
- Lägg bakpapper på två plåtar och placera två rullar på varje.
- Platta dem till längder.
- 5. Hacka den kvarvarande dajmbiten och strö över längderna.
- 6. Grädda längderna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Skär dem i bitar medan de ännu är varma.Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar