Friskt och gott blev det.
Ingredienser
1 liter vatten
200 g färsk ingefära
½ dl honung
2 st citroner
200 g färsk ingefära
½ dl honung
2 st citroner
Gör såhär:
Riv ingefäran grovt som den är rakt ner i vattnet. Ställ kastrullen på spisen och värm upp men det får inte överstiga 60°, jag hade kastrullen på halva plattan på lägsta temperaturen och då fick jag till rätt temperatur. Det får absolut inte koka för då försvinner alla nyttigheter, sedan ska det stå så i 20 minuter.
Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet, sedan låter du det svalna. Avsluta med att pressa ner saften från citronerna och fyll upp i en flaska och ställ in i kylen.
Riv ingefäran grovt som den är rakt ner i vattnet. Ställ kastrullen på spisen och värm upp men det får inte överstiga 60°, jag hade kastrullen på halva plattan på lägsta temperaturen och då fick jag till rätt temperatur. Det får absolut inte koka för då försvinner alla nyttigheter, sedan ska det stå så i 20 minuter.
Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet, sedan låter du det svalna. Avsluta med att pressa ner saften från citronerna och fyll upp i en flaska och ställ in i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar