måndag 17 oktober 2016

Något gott till kaffet

Morotskaka
Detta behöver du:
3 dl rapsolja
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl 
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker.         
2 tsk kanel
1 nypa salt
1/2 kg rivna morötter
Till glasyren :
250 gram philadelphiaost
2 msk pressad citron
knappt 50 gram smör
        2 dl florsocker                 
Smörj och bröa en form med avtagbara kanter  ( 20 – 22 cm )  Ställ ugnen på 175 grader.    
Riv morötterna, och blanda ihop alla torra ingredienser ej sockret.
Vispa ihop rapsoljan och sockret till en fluffig och porös smet i en annan skål, vispa i ett ägg i taget. Vänd sedan ner morötterna i den porösa smeten.
Och vänd ner de torra ingredienserna. Blanda inte i för mycket utan vänd försiktigt ned blandningen i smeten.                                                              
Häll upp smeten i den smorda formen,  Och grädda i cirka 70- 75  minuter i nedre delen av ugnen. 
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar. Under tiden kakan svalnar så vispar du ihop alla  ingredienser till glasyren.
När kakan svalnat breder du på glasyren.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar